איך לנקות את הפילטרים במזגן בעצמכם
מומלץ לנקות את הפילטרים וחלקי המזגן בתדירות גבוהה יחסית. כדאי לדעת כי ניקוי מזגנים ופילטרים נחשב לפעולה יחסית פשוטה, יש ערכות ניקוי שניתן לרכוש בחנויות כלי עבודה אך תמיד עדיף להזמין טכנאי מקצועי אם רוצים לנקות היטב את המזגן בצורה יסודית.
באופן כללי, כדי לנקות את הפילטרים יש לפרק אותם ממקומם, לשטוף היטב את הפילטרים בלחץ מים, להמתין לייבוש ולהחזיר את הפילטרים למקום .ניקוי יסודי של הפילטרים מבטיח שיפור משמעותי באיכות האוויר, מניעת ריח רע מהמזגן והפחתה משמעותית של מזהמים הנפלטים מתעלות האוורור ומהמזגן עצמו.
אם המזגן מותקן בתוך הבית חשוב לנקות את המעטפת שלו. יש תרסיסים מיוחדים לניקוי המזגן ללא צורך בפירוק, אך אנשי המקצוע ממליצים לפרק את הפילטרים ולשטוף אותם היטב באמבטיה או בגינה.
לאחר ניקוי הפילטרים והמזגן כדאי לרסס במזגן ובתעלות האוורור חומרים ייעודיים למניעת עובש ופטרת, במצבי שגרה אפשר להזמין טיפול תקופתי לניקוי המזגן אחת לשנה, אך בצל הקורונה, רצוי לבצע את הניקוי והחיטוי בתדירות גבוהה יותר.
ניקוי היחידה הפנימית ותעלת הניקוז במזגן
ניקוי הפילטרים הוא החלק הפשוט יותר וכעת נעבור לסדר הפעולות הנכון בעת ניקוי היחידה הפנימית של המזגן.
- יש לנתק את המזגן מהחשמל
- במזגנים עיליים, פירוק המעטפת החיצונית של כיסוי הפלסטיק.
- פירוק הפילטרים ושטיפתם בלחץ מים באמבטיה.
- ניתוק העינית וכיסוי הרכיבים החשמליים.
- התזת חומר ניקוי כמו סבון נוזלי שיש בכל בית והתזת קצף ייעודי לניקוי מזגנים מאחורי הפילטר ועל הסוללה.
- אפשר לפרק גם את תעלת הניקוז (אמבטיה) ולהתיז באזור סבון נוזלי.
- ניקוי יסודי של מעטפת הפלסטיק והפילטרים, בלי להרטיב רכיבים אלקטרוניים.
- התזת חומר ניקוי מקציף על לכלוך שנצמד על רכיבי המזגן הפנימיים והנגישים.
- שטיפה יסודית של הסבון החוצה, מהמאייד והסוללה כלפי חוץ.
- ייבוש יסודי לפני הפעלת המזגן מחדש, לאחר החזרת הפילטרים והכיסוי.
- במזגנים מיני מרכזיים מומלץ לנקות את הפילטרים ולבצע התזת חומר לניקוי מזגנים על הסוללה. במידה ויש צורך גם בניקוי היחידה הפנימית,
- עדיף להזמין איש מקצוע המומחה בניקיון מזגנים מסוג זה.
אם אין לכם חומר ייעודי לניקוי וחיטוי המזגן אפשר לרסס חומץ מאכל בריכוז של 5%, ניקוי מזגן עם חומץ מבטיח תוצאות טובות, אך נותר ריח לא נעים. לכן חשוב לשטוף היטב את המערכת לאחר הניקוי, ובשעות הראשונות לאחר הפעלת המזגן כדאי לשמור על חלונות פתוחים לאוורור יעיל.
כללי “אל תעשה” בזמן ניקוי המזגן
המומחים של חברת אלקטרה מיזוג ממליצים לכם להימנע מהפעולות הבאות בזמן ניקוי המזגן הביתי:
- אין לשאוב אבק ולכלוך ממערכת המיזוג באמצעות שואב אבק, הפעולה לא יעילה מאחר והלכלוך נדבק לרכיבי המזגן והשואב עשוי להפיץ את המזהמים לחלל החדר.
- אין לנקות את המערכת והפילטרים בעזרת קומפרסור אחרת המזהמים יתפזרו בחלל החדר והם מסוכנים לבריאותכם.
- עדיף לא לרסס מי חמצן מאחר והחומר מחטא היטב אך לא מנקה טוב את הלכלוך.
- יש לפרק בזהירות את כיסויי הפלסטיק והפילטרים, ללא הפעלת כוח רב העלול לגרום לנזק בלתי הפיך לחלקים השונים.
- אין להחזיר פילטר רטוב למקומו כיוון שרטיבות ולחות מהווים קרקע פורייה להתפתחות עובש ומזהמים.
- אסור לנקות את המזגן עם אלכוהול או אקונומיקה.
- אין להשתמש בחומרי ניקוי חומציים כמו חומצת מלח או מסיר חלודה.
אסור לנקות את המזגן עם מסיר שומנים, החומר רעיל ואתם עלולים לנשום אותו לאחר הפעלת המזגן.
על ניקוי מזגנים ונגיף קורונה
חשוב להדגיש כי אין מחקרים המוכיחים שנגיף Covid-19 עובר דרך תעלות האוורור והמזגן, ויתרה מכך בכל בתי החולים בארץ וברחבי העולם מערכות המיזוג פועלות ואין הנחיה מפורשת מארגוני הבריאות לכבות את המזגנים מחשש להידבקויות בווירוס החדש. יחד עם זאת, כדאי לעקוב אחר פרסומים המגיעים מארגוני הבריאות, משרד הבריאות וכמובן מחברות המזגנים המובילות כדוגמת אלקטרה מיזוג, ומומלץ להקפיד על חיטוי מזגנים יסודי וניקוי המערכת בהתאם להנחיות היצרן.
בכל מקרה, כדאי לדעת כי שהייה ממושכת בחדר סגור וממוזג מגבירה את הסיכון לנשום אוויר המכיל מזהמים שונים באחוזים גבוהים, לדוגמה מזהמים כגון: חיידקים, וירוסים ועובש. אלו מזהמים הנמצאים בתוך תעלות האוורור של מערכת המיזוג ובמזגן עצמו. המזהמים שמקורם בתעלות האוורור ובמזגן עצמו עלולים לחדור למערכת הנשימה ולעיניים, ומשם הדרך קצרה לריאות. המזהמים החודרים לריאות האדם עשויים לגרום לתופעות נפוצות כמו נזלת, גודש בעיניים וחום.
אתם בהחלט יכולים להפעיל את המזגן בבית, גם בתקופה זו, בהתאם לצורך, אך כדאי להקפיד על חיטוי וניקוי יסודי. נוסף על כך, חשוב לפתוח מעט את החלון כדי לדאוג לאוורור כאשר המזגן עובד, במיוחד בתקופת הקורונה כאשר יש להקפיד על חדרים מאווררים היטב.
חשוב לציין שתעלות האוורור והמזגן עצמו מהווים קרקע פורייה להתפתחות מזהמים ביולוגיים שונים בגלל הסביבה הרטובה והלחה. יצרני המזגנים מכירים את תופעת “תסמונת הבית החולה”, זו תופעה שכיחה הקיימת בכל מערכות המיזוג, הן בבתים והן במשרדים ובמבני ציבור ומסחר. התופעה עלולה לגרום לתחלואה בקרב בני אדם בגלל פליטת המזהמים הביולוגיים לחלל החדר הממוזג – הפתרון המקצועי והמומלץ למניעת התופעה הוא להזמין שטיפה ייעודית למערכת המיזוג לצורך ניקוי יסודי וחיטוי המערכת ותעלות האוורור.
ניקוי וחיטוי המזגן באופן מקצועי ע”י הטכנאים המומחים של אלקטרה
חברת אלקטרה צברה ידע וניסיון רב במשך השנים בפעולות ניקוי וחיטוי מערכות מיזוג בבית, במשרד, בעסק ובכל מקום אחר. לדברי מומחי המיזוג של אלקטרה – “אנחנו משתמשים רק בחומרי חיטוי איכותיים ובטוחים לשימוש העומדים בתקנים המחמירים ביותר. בין היתר, אנו מבצעים חיטוי מזגנים באמצעות חומרי חיטוי המבוססים על ננו טכנולוגיה, אלו חומרים מתקדמים ואפקטיביים המאושרים על ידי כל הגורמים ומיועדים בין היתר לחיטוי מערכות מיזוג”.
אלקטרה מיזוג דואגת ללקוחותיה בארץ ובעולם, כחברה מובילה חרטנו על דגלנו לספק את השירות המקצועי והטוב ביותר לכל הלקוחות מערכות המיזוג ושאר מוצרי החברה נמצאים בשימוש נרחב בכל העולם, גם במוסדות המובילים והמוכרים, ובמשך השנים צברנו ידע עשיר וניסיון רב גם בניקוי וחיטוי מערכות מיזוג.
צוות הטכנאים שלנו מתמחה בשטיפות תקופתיות של מערכות מיזוג לצורך ניקוי יסודי ממשקעים, לכלוכים ומזהמים המצטברים על סוללות מיזוג אוויר, בכיסויי פתחי האוורור ובפילטרים. אנחנו מתחייבים לניקוי ולחיטוי יסודי בשילוב ריסוס חומרים למניעת התפתחות ביולוגית של מזהמים כמו חיידקים, בקטריות, עובש וכדומה על הסוללות, כך תיהנו גם אתם מאוויר איכותי ונקי ממזהמים וגם לא תסבלו מריח לא נעים הנפלט מהמזגן